Veliko klizište ugrozilo saobraćaj na putu Foča – Šćepan Polje

0
99

Na magistralnom putu Foča – Šćepan Polje aktiviralo se klizište koje je protekle noći na kratko obustavilo saobraćaj na toj dionici.

Na 14. kilometru od Broda na Drini prema Crnoj Gori aktiviralo se veliko klizište iznad puta, koje je zatrpalo kolovoz.

Pokrenulo se oko 100 metara kubnih zemlje i prekinulo saobraćaj.

Iz Srbinjeputeva navode kako radnici rade na saniranju velikog klizišta.

“Mašina Srbinjeputeva brzo je stigla, pa prekid nije dugo trajao, a klizište su dok nije došla mašina čistili i vozači koji su se zatekli na putu”, naveli su.

Nedaleko od mjesta gdje je saobraćaj prošle noći bio prekinut, na oko kilometar prema Šćepan Polju, kolovoz je juče u jutarnjim časovima pukao po sredini i krater izgleda zastrašujuće.

S donje strane je velika provalija prema Drini i ne postoje riječi kojima bi se moglo opisati koliko je vožnja ovim putem opasna.

-Postavljeni su znaci zabrane za teretni saobraćaj iz pravca Foče, a obaviješten je i nadzorni organ Direkcije za puteve Republike Srpske koji će već u ponedjeljak, 15. februara, izaći na teren i naložiti mjere na otklanjanju opasnosti u skladu sa zatečenim stanjem”, dodaje se u saopštenju.

Na ovom izuzetno opasnom putu klizišta se pojavljuju svakog dana i saobraća se uz ogroman rizik.

U Srbinjeputevima kažu da odvodni kanali ne mogu da prime ogromnu količinu vode, usljed obilnih kiša, tako da se voda izliva po kolovozu. Dolaskom hladnijeg vremena, po kolovozu se stvaraju ledene površine što dodatno otežava saobraćaj. (rsa, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here