“Veliki uspjeh” KK Bosne: Bez borbe osvojili Kup BiH sistema “A”, a sve učinili da se finale sa OKK Slobodom ne odigra!

0
386
Bosna je "osvojila" kup u "viteškoj" borbi - Foto: SCcentar

Utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine Mirza Delibašić – Sistem A između Bosne i Slobode nije odigrana, a meč je registrovan u korist Sarajlija službenim rezultatom 20:0.

KK Bosna je izašla na teren Skenderije, a nakon toga službeni delegat je odlučio da se sačeka 15 minuta, prilikom kojih su se domaći igrači zagrijavali.

Kako se košarkaši Slobode nisu pojavili u narednih 15 minuta, tako je delegat susreta proglasio pobjedu sarajevskog tima. Nakon što je sudija bacio loptu, košarkaši Bosne su izveli napad i postigli su koš. Nakon toga službeno je proglašena KK Bosna za pobjednika Kupa Mirza Delibašić – Sistem A, te su se tako Studenti plasirali u Final Four Kupa BiH, odnosno polufinale ovog takmičenja, piše SCsport.

“Studenti”, koji su prije četiri dana u Skenderiji poraženi od OKK Slobode u prvenstvu, radovali su se, slikali i veselili u najmanju ruku kao da su ponovo osvojili trofej prvaka Evrope, a prije toga su sve učinili da se finalni susret s Tuzlacima – ne odigra!

Naime, OKK Sloboda danas nije otputovala u Sarajevo, jer su u KK Bosna, mimo preporuke komesara takmičenja, oko organizacije susreta i usaglašavanja vremena odigravanja, sve uradili bez konsultovanja tuzlanskog kluba.

Danas je OKK Sloboda najavila nedolazak u Skenderiju, a u saopštenju za javnost su objasnili razloge.

“Nakon sramotnog poteza čelnika kluba iz Sarajeva koji su utakmicu finala zakazali bez ikakvog dogovora sa drugom stranom, odlučeno je da ekipa i stručni štab neće otputovati danas na utakmicu finala Kupa BiH sistema “A” u Sarajevo. Iz KK Bosna se nisu zaustavili na tome nego su, bez obzira na dopis upućen od strane OKK Sloboda još u ponedjeljak, nastavili najavljivati utakmicu za koju je već neko vrijeme izvjesno da se neće odigrati.

Naime, prilikom žrijebanja učesnika KUP-a Mirza Delibašić, održanog u Zenici, 28.12.2020.godine, uz prisustvo predstavnika klubova Bosne, Čelika, Slobode i komesara takmičenja, dogovoreno je da će se klubovi međusobno dogovarati oko termina odigravanja utakmica. Što u Boisni niti su uradili, a ni htjeli uraditi nego su zakazali termin iako su iz OKK Slobode javili da im termin ne odgovara, navedeno je, među ostalim, u saopštenju.

Tuzlanski klub je predlagao da se finalna utakmica sistema A odigra 9. ili 10. februara, ali “studenti” su odbili očito želeći trofej koji su, eto, na “sportski” i “junački” način osvojili.

Zbog svega, u OKK Slobodi su odlučili da ne putuju u Sarajevo na zakazani termin, smatrajući da je određen mimo dogovora u Zenici s komesarom Nadirom Koredžijom.

Tu istu KK Bosnu u dvorani Mejdan Aid Berbić i “društvo” dočekuju darovima, a eto kako se “druga strana” ponijela prema njima. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here