Veliki skok Bosnićevih Zmajeva na FIBA power rankings listi evropskih selekcija

0
304
(Skok od 14 mjesta na listi - bh. reprezentativci drugo najbolje iznenađenje kvalifikacija - Foto: FIBA)

Krovna svjetska košarkaška organizacija FIBA danas je objavila ažurirani power ranking evropskih selekcija, a na njemu je muška košarkaška reprezentacija ostvarila veliki napredak.

Zmajevi su napravili skok od četrnaest mjesta i sada su na 11. poziciji ovog rankinga, te nadomak Top 10.

U pitanju je lista koja se kroji samo na osnovu zvaničnih utakmica svih evropskih selekcija u kvalifikacijama, a kao što je poznato, Zmajevi Vedrana Bosnića iza sebe u posljednje vrijeme imaju sjajne rezultate.

Oni su se već kvalifikovali na Eurobasket koji će biti održan 2022. godine, a nakon četiri odigrana kola imaju tri pobjede i poraz.

“Oni su vjerovatno drugo najveće pozitivno iznenađenje utakmica u balonu u novembru, pa zaslužuju skok od 14 mjesta. Svaka čast”, piše na stranici FIBA-e.

Podsjećamo, ovog mjeseca se igraju posljednja dva kola kvalifikacija, a našu selekciju u balonu u latvijskoj Rigi očekuju utakmice sa Grčkom (20. februar) i Bugarskom (22. februar).

Inače, prvo mjesto na ovom rankingu zauzima Italija, a u Top 10 slijede Francuska, Izrael, Hrvatska, Grčka, Gruzija, Slovenija, Španija, Srbija i Belgija. (Scs, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here