Veliki požar kod Dervente, vatra izmiče kontroli

Upućen apel stanovništvu da ne spaljuju biljni otpad bez odobrenja i ako unaprijed nisu obezbjeđeni uslovi za kontrolisano spaljivanje
veliki pozar kod dervente vatra zahvatula nisko rastinje i siri se velikom brzinom zbog jakih udara vjetra
Vatra je zahvatila nisko rastinje (Foto: Printscreen)

U mjestu Gornji Detlak kod Dervente večeras se raširio požar koji je tokom dana zahvatio nisko rastinje.

Vatra se raširila zbog jakog vjetra, a mještani strahuju da se ne približi obližnjim šumama, ali i kućama…

Mještani su na društvenim mrežama objavili i snimak požara, gdje navode da su i prije pisali i upozoravali  o opasnostima koje može izazvati nekontrolisano spaljivanje biljnog otpada i niskog rastinja u uslovima za širenje požara.

“Tokom dana buknuli su požari niskog rastinja na više lokacija i vatrom su zahvaćene veće površine gorivog materijala i to na 12 kilometru u Bosanskim Lužanima, Omeragićima, Gornjem Detlaku i Nobim Lužanima. Ekipe su još uvijek na terenu u Novim Lužanima i Gornjem Detlaku”, kazali si iz vatrogasno – spasilačke jedinice apelujući na stanovnike da ne spaljuju biljni otpad bez odobrenja i ako unaprijed nisu obezbjeđeni uslovi za kontrolisano spaljivanje, prenosi Glas Srpske.

“Strogo je zabranjeno paljenje vatre na otvorenom prostoru u prisustvu jakog vjetra i visokih temperatura, te su za to predviđene kazne do 1.000 KM”, istakli su iz ove jedinice. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *