Veliki jubilej Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole u Tuzli (Foto)

0
453
jubilej 60 godina mjesovita srednja gradjevinsko geodetska skola tuzla
Detalj sa današnje prezentacije školskih aktivnosti na Trgu slobode u Tuzli (Foto: D. Zabuš)

Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola u Tuzli ovih dana proslavlja 60. rođendan.

Ova škola sevremenom mijenjala, pa je tako nekada bilo više smjerova. Postojali su oni smjerovi koji obrazuju tehničare visokogradnje, niskogradnje ili hidrogradnje ili tehničari za željeznice, što nije slučaj danas.

Ovo je sada moderna obrazovna ustanova koja školuje kadar za zanimanja poput arhitektonskog, građevinskog i geodetskog tehničara, zidara, keramičara, armirača, ali i izolatera ovojnice objekta.

Direktor Građevinsko-geodetske škole Tuzla Nihad Zahirović navodi da je prve godine u Građevinsko-geodetsku školu u prvi razred upisano 1.500 učenika.

”Mi trenutno obrazujemo 280 učenika raznih zanimanja, profesija, ali mogu reći da i ovih 280 učenika pokazuju izvrsne rezultate potopomognute našim profesorima. Idemo u korak s vremenom, određena zanimanja smo modernizovali”, kaže Zahirović.

Značajan jubilej ove škole obilježava se brojnim aktivnostima, počelo je učešćem na okruglom stolu povodom Dana spomenika, a nastavljeno danas kada je upriličena promocija knjige nekadašnjeg učenika škole Adnana Hamidovića Frenkija koji je za 60. rođendan, školi poklonio grafit.

Obilježavanje godišnjice nastavljeno je projekcijom filma o dosadašnjem radu, a danas je  na Trgu upriličena prezentacija rada škole, uz praktičan rad sa nastavnicima partnerske Polybau škole iz Švicarske. (tl, foto: dz i as)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here