Velika akcija protiv narko-mafije i u Srbiji, duge cijevi i psi pred kućom narkobosa

Traje velika policijska akcija u regiji koja znači pad najvećeg narko-klana na Balkanu. Policija je danas opkolila kuću optuženog narko-bosa Darka Šarića u Dedinju, a u tijeku je i pretres, pišu srpski mediji. Još nema službenih informacija o tome za što je Šarić, kome se sudi za međunarodni šverc kokaina i pranje novca, osumnjičen.

Najmanje dva i pol sata trajao je pretres Šarićeve kuće, piše KRIK, a pred njegovu kuću stiglo je desetak policijskih vozila. Na ulici su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ). Osim policije, ispred kuće su i novinari.

Za što se sudi Šariću?

Šariću se sudi više od 10 godina za međunarodni šverc 5.7 tona kokaina, osuđen je dva puta, ali je slučaj vraćen na ponovno suđenje početkom ove godine. Sudi mu se i za pranje više od 20 milijuna eura kokainskog novca. U ovom postupku je osuđen na devet godina zatvora, ali presudu trenutno razmatra Prizivni sud u Beogradu. Šarić je gotovo četiri godine bio u bijegu, a 2014. se predao policiji. Do prosinca prošle godine bio je u pritvoru, a tada je prebačen u kućni pritvor i boravi u kući na Dedinju.

Uhićeni policajci, odvjetnici, suci…

U velikoj akciji uhićen je i navijač Uroš Mišić i odvjetnik Dejan Lazarević, a privedeni su i neki pripadnici policije, neslužbeno doznaje Nova.rs. Pojedini mediji pišu da su među uhićenima i suci. Nadalje, Darka Šarića se dovodi u vezu s organizacijom ubojstva pripadnika škaljarskog klana Alana Kožara i Damira Hodžića na Krfu, kao i s nekim događanjima u Crnoj Gori, pišu Novosti.

Velika akcija i u Zagrebu

MUP je jutros potvrdio da je u suradnji s USKOK-om i PNUSKOK-om okončao kriminalističko istraživanje međunarodnog karaktera i uhitio 10 osoba za koje mediji pišu da su prokrijumčarile najmanje tonu i pol kokaina iz Južne Amerike. Blic doznaje da su ova uhićenja povezana s uhićenjem Darka Šarića, odnosno uhićena skupina surađivala je s narkobosom iz Srbije.

MUP je, ne navodeći detalje, izvijestio da je kriminalističko istraživanje usmjereno na kriminalne skupine iz domene organiziranog kriminaliteta čije se članove sumnjiči za počinjenje najtežih kaznenih djela. Policija je priopćila kako je u srijedu uhitila 10 osoba te da su se dokazne radnje provodile na području više policijskih uprava i da je u akciji sudjelovalo stotinjak policajaca kriminalističke i interventne policije.

Mediji pišu da su među uhićenima Petar Ćosić koji je 2011. uhićen u akciji Dogma zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i osuđen na četiri godine zatvora te Oliver Čokara koji je prošle godine osuđen na šest i pol godina zatvora zbog krijumčarenja 56 kilograma kokaina iz Ekvadora koji je nađen među bananama u Luci Ploče. Ova je istraga zapravo proširenje upravo te istrage o kokainu iz Ekvadora.

Tko je Čokara?

Oliver Čokara suprug je Lovele Čokare, vlasnice Hotela 9 koji se nalazi preko puta zagrebačkog Autobusnog kolodvora. Hotel 9 moderno je uređeni butikni hotel s četiri zvjezdice koji na Booking.comu ima visoku ocjenu 9.2 i u kojem soba košta oko 570 kuna, što je šezdeset kuna više nego u zagrebačkom Westinu, piše Plava Kamenica.

Čokaru se prije nekoliko godina naveliko spominjalo kao osobu koju je Zagrepčanka Radmila Vojnović označila kao jednog od glavnih krivaca za događaje u Držićevoj ulici u Zagrebu, optužujući ga da je paljevinama došao do vrijednih napuštenih nekretnina na mjestu kojih je 2013. godine na ime njegove supruge otvoren luksuzni hotel, prenosi Index.hr

Čokara se, prema informacijama iz medija, družio s Hrvojem Gašparincem, poduzetnikom kojem se sudilo kao pripadniku Zagrebačke mafije, kao i Hrvojem Petračem, krivcem za otmicu sina generala Vladimira Zagorca.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *