Vedro i sunčano, temperatura do 28 stepeni

0
385

Jutros je vedro na području Krajine i sjeveru Bosne, na jugu i istoku Hercegovine. U ostatku zemlje je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 4; Bihać 10; Banja Luka 11; Gradačac, Sarajevo 12; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Jajce i Tuzla 13; Zenica 14; Stolac i Trebinje 18; Mostar 19; Neum 20°C.

Danas u oblačnim područjima postepeno smanjenje oblačnosti. Sunčanije u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

Jutarnji sati će biti ugodniji, a sa odmicanjem dana i dodatnim porastom temperatura, opšta slika djelimično će se pogoršati. Južno strujanje, nedostatak svježine i sparno vrijeme uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, izraženije tokom poslijepodneva. Preporučljivo je reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, laganije se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca, obzirom da će vrijednosti UV indeksa mjestimično biti vrlo visoke.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here