Večeras u Tuzli: Promocija knjige “Večeras slavim Bogumile” Nedžada Latića

0
467

Rijetko koja knjiga je posljednjih godina izazvala toliko interesovanja kao knjiga „Noćas slavim Bogumile“, autora Nedžada Latića. Valjda zbog korone interes je splahnuo, iako se, prema tvrdnjama kolportera i knjižarskih prodavača, ova knjiga najviše traži.Sam autor tvrdi da zbog korone provodi najviše vremena u svom selu, te da je promocije knjige odlučio ostaviti za bolja vremena.

Grupa intelektualaca iz Tuzle koji su uspjeli doći do knjige i, naravno, pročitati je, nagovorili su ga da prihvati njihov poziv i da prva promocija knjige bude baš u „crvenoj“ Tuzli.

Pošto se radi o (novinarskim) memoarima Nedžada Latića, dakle njegovo svjedočenju o kreiranju društvenih i političkih procesa koji su u bitnom odredili sadašnju situaciju bosanskih muslimana, te portretiranju samih aktera nacionalne i vjerske elite, ovo se čini izuzetno zanimljivim štivom.

S obzirom na to da se radi o kontroverznom autoru, u smislu da je pripadao grupi koju je Alija Izetbegović predvodio u rušenju komunizma, a da danas ima status disidenta i najgorljivijeg oponenta politike Bakira Izetbegovića, druženje „uživo“ i razgovor sa Latićem mora biti vrlo zanimljivo, pa čak i uzbudljivo.

Promocija će se održati u Gradskoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“, večeras u 18:30 sati.

Promotori će biti veteran tuzlanskog i bosansko-hercegovačkog novinarstava Ekrem Avdić i Derviš Čičko, ugledni tuzlanski intelektualac i kolumnista portala TuzlaLIVE. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here