Večeras skup u Podgorici

U Podgorici je večeras u 19 sati na Trgu nezavisnosti najavljen skup čiji su organizatori potpisani kao crnogorske patriotske organizacije. Za sada ne postoji niti jedno ime niti organizacija koja je stoji iza ovog skupa, a iz Uprave crnogorske policije još uvijek nema odgovora da li je skup uopće prijavljen.

Iz kolacije “Za budućnost Crne Gore” jučer su kazali kako može doći do incidenata s tragičnim posljedicama, piše Mondo.me.

Ranije se spekulisalo da iza skupa stoji DPS Mila Đukanovića, ali iz ove stranke su to demantovali.

U saopštenju organizatora skupa stoji kako se okupljaju pod zastavama Crne Gore i da je Koalicija za budućnost Crne Gore pokušava u tome da ih spriječi.

-Je li to principijelan početak vaše slobode? Uzalud to pokušavate. Mi jesmo u istoj državi, ali smo dva svijeta. Vidjet ćemo gospodsku, patriotsku, evropsku Crnu Goru. Nikome nećemo uputiti ni prijeki pogled, nećemo nikome tražiti da se seli iz svoje države, nijedna ruka neće biti podignuta osim u pozdrav našoj domovini, navodi se u saopštenju crnogorskih patriotskih organizacija.

Podgoričkim medijima nije odgovoreno ni da li će policija, eventualno, kako je to uradila prije dvije sedmice, blokirati ulaze u Podgoricu, zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je od 1. septembra dozvolilo je povećan broj građana na javnim priredbama i kulturno-umjetničkim manifestacijama u odnosu na ograničenje za ostale skupove.(oslobodjenje,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *