Večeras finale Kupa BiH: Velež ili Sarajevo, pobjednik vizira nastup u Evropi!

Pobjednik će automatski igrati u drugom pretkolu Konferencijske lige, a plasman u tu rundu donosi automatski 450.000 eura

0
73
U finalu Kupa BiH šanse Sarajeva i Veleža su podjednake, smatraju stručnjaci (Foto: Arhiva)

Finale Kupa BiH igra se na stadionu Bilino polje, a snage će odmjeriti Velež i Sarajevo. Igra se samo jedna utakmica, a ulog je veliki pošto će pobjednik osim trofeja izboriti i izlazak na euroscenu.

za razliku od većine zemalja u kojima se, u slučaju da nakon 90 minuta ne bude pobjednika, igraju produžeci, u BiH se odmah pristupa izvođenju “penala”.

Pobjednik će automatski igrati u drugom pretkolu Konferencijske lige, a plasman u tu rundu donosi automatski 450.000 eura.

Osim što će imati zagarantovan novac od UEFA, pobjednik će dobiti “simbolični” iznos od 30.000 KM od Saveza, dok će poraženom pripasti 20.000 KM.

Interesantno da je prvo finale sa jednom utakmicom okončano je penalima. Prošle sezone u Trening kampu u Zenici Sarajevo je pobijedilo Borac poslije boljeg izvođenja penala.

Susret Sarajevo – Velež počinje u 19 sati, a sudit će Irfan Peljto. TV prenos utakmice vrši Arena Sport 1 BiH. (SSb, TL)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here