Vaša pisma: Virus hara, škole bez nastave, a djece na igralištima kao na raspustu!

1
1126

Jutros ustao rano kao i svakog dana, upalio TV, a skoro na svim kanalima koje, inače, gledam, samo o koronavirusu, pa i na Slonu jedno dobro i pregledno upozorenje kako da se ponašamo. Niti sam doktor, niti stručnjak za viruse, ali ipak nešto bih rekao na tu temu.

Badava je što su vlasti donijele određene mjere ako ih se stanovnici ne pridržavaju.
Nadalje, pitam se da li to virus napada goste u kafićima samo poslije 23 sata, jer vlast je odredila da vikendom rade samo do 23 sata!? Po meni bi bilo logično da se zatvore sva mjesta kao što su kafići, kladionice, igraonice, znači sve gdje se skuplja stanovništvo a nije neophodno za normalan život.

Ako nam brane da idemo na zakazane preglede kod doktora, sem ako nije hitan slučaj (da nas polumrtve dovezu u hitnu!), zašto ne zatvore mjesta koja nisu bitna za život. Mnogi će reći da imaju velike gubitke (financijske), ali neka im država prizna neke olakšice vezano za plaćanje obaveza za taj period.

Sve one koji krše propisane mjere zaštite od koronavirusa, treba kažnjavati i novčano i zatvorom, ako treba. Izgleda da su pojedini shvatili te mjere ozbiljno samo kada je u pitanju kupovina, pa su očistili rafe u prodavnicama. Takođe, i mjesta gdje se plaćaju komunalije i računi za struju, telefon i sl. treba zarvoriti i odgoditi plaćanja dok se situcija ne normalizuje. (Kruno Vučijević, Tuzla)

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here