Vaša pisma: “Gluha” Mjesna zajednica i Gradska uprava, mještani sami “krpili” put u Zvrhjali (Foto)

0
309

Prije nekoliko sedmica obratio sam se vasem mediju s fotografijama o tome u kakvom se stanju nalazi put u Zvrhjali, tačnije Balibegovoj mahali. Od tada je prošlo dosta vremena, ušli smo u novu godinu,  a situacija na ovom putnom pravcu ostala je ista.

Podsjećam, ovaj put povezuje Gornju Tuzlu sa Tetimom na kojem se nalazi skladište slanice (slane vode), te povezuje pojedine mjesne zajednice kao što su Dokanj, Breške, Obodnica, te ostala dalja područja. Od savjeta Mjesne zajednice nismo dobili nikakvo obavještenje o mogućoj podršci, kao ni očitovanje o ovom problemu u Zvrhjali.

Danas sam u prolazu ovdje zatekao nekolicinu mještana Balibegove mahale kako su se organizovali, s lopatama i kolicima, kako bi pokrpali ovaj jad i čemer od puta. Hvala im od srca što pomažu koliko je u njihovoj moći.

Šta i dalje kazati: gorčina, jad i tuga, ali i bijes i ogorčenost prema lokalnim vlastima zbog nečinjenja. Sramite se i dalje, vi u Mjesnoj zajednici i Gradskoj upravi. (Omer Čatibušić, Zvrhjala, Godnja Tuzla)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here