Vaša pisma: Da li je “Centralno grijanje” građanima otelo po 15 KM?

Došli su prvi računi za grijanje i prve reakcije građana. Objavljujemo pismo koje smo danas dobili.

“Kriminalci obračun za grijanje stavili od 12. oktobra. Nikada to nije bilo. Ukrali su penzionerima i svima ostalima po cca 15 KM. Ova “gospođa” iz Kalesije baš krenula da pljačka. Mnogi grijanje nisu imali ni 15. oktobra, zbog polaganog puštanja sistema u rad i kvarova po zgradama.


Možeše li vi novinari to malo ispitati, jer je zbog ova četiri dana viška oteto po cca 15 KM građanima. Na ovoj skupoći, penzionerima sa minimalnom penzijom to je puno, a oni održavanje web stranica plaćaju desetinama hiljada maraka. Sramota, na ovo treba reagovati Gradsko vijeće Tuzle”. (Penzioner s minimalcem – Identitet pošiljaoca poznat Redakciji.

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)
————————
Koristimo priliku da pozovemo menadžment “Centralnog grijanja” da građanima objasni da li su naplatili više nego što je realno, nekima i kad nije bilo grijanja, odnosno, da li su u račune ubacili i tzv. “tople probe”?

Podijeli

One comment

  1. Šta je tu NOVOST,to nam iz JKP Centralno grijanje ,uz amanet UPRAVE i GRADA ,rade svake ložne sezone na pocetku a posebno na kraju kada nas kao griju a napolju preko 20 stepeni.Dan dva na pocetku,dan dva na kraju ložne sezone i eto cca pola miliona prihoda za uspješno poslovanje Gradonacelnikovog mezimca. P.S. Inace ložna sezona mimo ovih mahinacija je za najvišu ocjenu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *