Vanredni izvještaj: Rijeka Spreča se počela izlijevati iz korita

Rijeka Spreča se počela izlijevati iz svog korita na lokalitetu Kalesija Grad. Trenutno ne prijeti materijalnim dobrima

0
208

Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzla objavila je u 15 sati vanredni izvještaj o aktuelnoj situaciji u oblasti zaštite i spašavanja na području TK.

Vodostaj na HA Modrac
Vodostaj na brani HA Modrac u 12,00 sati bio je 197,32 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). U odnosu na mjerenje jutros u 6 sati nivo je viši za 26 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 9 m3/s.

Vodostaji
Vodostaj rijeke Tinje u 14,00 sati iznosio je 75 cm i u porastu je.
Vodostaj rijeke Spreče u 14,00 sati na mjernom mjestu Karanovac iznosio je 234 cm i u porastu je. (Mjere odbrane od poplava se sprovode na 300 cm).
Vodostaj rijeke Gostelje u 13,00 sati iznosio je 199 cm i u fazi je stagnacije.
Vodostaj rijeke Oskove u 14,00 sati iznosio je 186 cm i u porastu je.

Poplave (LP – 2)

Općina Kalesija

Rijeka Spreča se počela izlijevati iz svog korita na lokalitetu Kalesija Grad. Trenutno ne prijeti materijalnim dobrima. Put prema Gojčinu i Jelovom Brdu je u prekidu zbog vode pa se koristi alternativni put preko Prnjavora.

Grad Živinice

Dana 6.11.2021. godine sa početkom u 09.00 sati održana je vanredna sjednica Gradskog štaba civilne zaštite. Trenutni problem prave lokalni vodotoci koji su u naselju Golubinjak MZ Litve, i naselju Stara Pruga MZ Rudar okružili i prijete da prodru u podrumske/prizemne prostorije oko 15 objekata. Rijeka Gostelja na lokalitetu Stari Đurđevik prijeti da se izlije iz korita i onemogući saobraćaj na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo.

Grad Tuzla

Na lokalitetu Ilinčice na lokalni put je palo drvo, koje će biti uklonjeno od strane vatrogasaca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here