Vanredna situacija na Krimskom mostu, dvije osobe poginule

Ljudima u Krimu rečeno je da ne koriste most koji povezuje okupirani poluotok s Rusijom.

Most je otvoren 2018. godine te spaja Rusiju i Krim – ukrajinski teritorij kojeg od 2014. godine drže ruske snage. U oktobru prošle godine, djelomično je zatvoren nakon velike eksplozije. Most – koji je važna opskrbna ruta – u potpunosti se otvorio u februaru.

Sergej Aksjonov, šef ruske administracije na Krimu, rekao je:

Saobraćaj je zaustavljen na Krimskom mostu. Došlo je do vanredne situacije na 145. stupu mosta. U toku je rad policije i svih dežurnih službi. Poduzimaju se potrebne mjere. S obzirom na trenutnu situaciju, molim stanovnike i goste poluotoka da se suzdrže od putovanja preko Krimskog mosta i, iz sigurnosnih razloga, odaberu alternativnu kopnenu rutu“, poručio je.

Dvije osobe iz ruske regije Belgorod, majka i otac, poginule su u “izvanrednoj situaciji” na Krimskom mostu, a njihova je kći ozlijeđena, rekao je guverner regije na Telegramu.

Ovog jutra svi smo započeli s informacijama o izvanrednoj situaciji koja se dogodila na Krimskom mostu. Svi smo na internetu vidjeli video oštećenog automobila s belgorodskim registarskim tablicama“, napisao je Vjačeslav Gladkov.

Djevojčica je ozlijeđena, umjereno ozlijeđena… Najteže je što su joj roditelji umrli, tata i mama“, dodao je.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *