Vahid Halilhodžić i ekspedicija reprezentacije Maroka uspješno evakuisani iz Gvineje

Na sreću, fudbalska reprezentacija Maroka uspješno je evakuisana do aerodroma. Vratili u Rabat. U avionu bilo veselo. Pjevali himnu Maroka

0
410
Evakuisani Halilhodžić i ekipa Maroka

Ekspedicija reprezentacije Maroka, predvođena selektorom Vahidom Halilhodžićem, proslavljenih bh. stručnjakom, uspješno je evakuisana iz Gvineje, u kojoj se jučer zadesila usred pokušaja vojnog udara.

Marokanci su u Gvineju stigli u subotu gdje su odradili i jedan trening, ali su jučerašnji dan proveli u hotelu, a oko njih su se vodile borbe.

Ipak, na svu sreću, fudbalska reprezentacija Maroka sinoć je uspješno evakuisana do aerodroma, nakon čega su se vratili u Rabat, a atmosfera u avionu bila je vesela, čak se pjevala i himna Maroka, piše Sport1.

Čitava ova situacija u Gvineji dešavala se zbog pobune tamošnjih vojnika, a kako prenose inostrani mediji, predsjednik ove zemlje, Alpha Condwa, završio je u rukama vojnika koji su izvršili državni udar.

Podsjetimo, susret između Gvineje i Maroka odgođen je zbog sigurnosnih razloga, a još uvijek nije poznato kada će on ponovo i gdje biti odigran.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here