Vaha Halilhodžić ostaje na klupi Maroka

Bio je Vaha pod velikim pritiskom posljednjih mjeseci, a je morao popustiti pa je palo pomirenje s jednom od glavnih zvijezda tima

0
257
vaha ostaje na klupi Mamroka, pomirio se s igračem koga je odstranio iz repke (Foto: Twitter)

Marokanski mediji danas javljaju da Vahid Halilhodžić definitivno ostaje na klupi Maroka, te da će ovu reprezentaciju voditi na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem godine.

O sudbini bh. stručnjaka na klupi afričke reprezentacije govori se mjesecima unazad, a bio je pred otkazom zbog jako lošeg odnosa sa glavnim zvijezdama selekcije, koje je i “protjerao” iz reprezentacije.

Bio je Vaha pod velikim pritiskom posljednjih mjeseci, a očigledno je da je morao popustiti kako bi zadržao posao jer je palo pomirenje s jednom od glavnih zvijezda tima.

Naime, Halilhodžić je danas bio u Amsterdamu, gdje se sastao s igračem Ajaya Noussairom Mazraouijem s kojim je izgladio odnose i ovaj sjajni igrač se vraća u nacionalni tim.

Mazraoui i Halilhodžiž su se, nakon što su zakopali ratne sjekire, i fotografisali skupa dok su u rukama držali marokansku zastavu.

Medijii u Maroku najavljuju da će Halilhodžić u narednim danima obaviti razgovore i s Hakimom Ziyechom iz Chelseaja i Amineom Haritom, igračem francuskog Marseillea, koje je također ranije odstranio iz reprezentacije.

Očigledno da je morao Vaha da pristane na kompromis kako bi ostao selektor, a ostaje da vidimo koliko njegov tim može na Mundijalu u Kataru koji počinje 21. novembra.

Maroko će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi sa Belgijom, Kanadom i Hrvatskom. (SC-TL)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here