Uzrok ogromne eksplozije u Bejrutu – umjetno gnojivo s ruskog broda

0
411

Ruski mediji u srijedu izvještavaju da je ogromnu i snažnu eksploziju u Bejrutu, u kojoj je poginulo najmanje 100 ljudi, izazvalo umjetno gnojivo zaplijenjeno s ruskog teretnog broda prije šest godina.

Brod Rhosus pristao je u luku u Bejrutu prije šest godina zbog kvara, a bio je na putu za Afriku s 2750 tona gnojiva na bazi amonijevog nitrata, prenosi libanonska medijska kuća LBCI ne otkrivajući u čijem je vlasništvu spomenuto plovilo.

Ruska medijska grupacija RBC javlja da je brod, koji je plovio iz gruzijske luke Batumi za Mozambik, u vlasništvu ruskog državljana Igora Grečuškina, rođenog u dalekoistočnoj regiji Habarovsk, s prebivalištem na Cipru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Rhosus pristao zbog kvara, Grečuškin je, a da nije isplatio svoju posadu, napustio brod, tvrdi RBC pozivajući se na članove posade.

Prema LBCI-ju, opasni teret je potom iskrcan u skladište, gdje je ostao godinama. Požar koji je u utorak u skladištu buknuo prilikom varenja izazvao je eksploziju koja je razorila dijelove grada.(ip,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here