Uzrok nesreće u Novskoj: Putnički voz prošao kroz crveno svjetlo i udario u teretni

Do nesreće u Hrvatskoj, u kojoj su poginule tri osobe, došlo je kada je putnički voz udario u teretni, a na semaforu je bilo crveno svjetlo.

U sudaru dva voza kod Novske poginula su dva radnika “Hrvatskih željeznica” i jedan sedamnaestogodišnjak, a povrijeđeno je 11 osoba, javili su hrvatski mediji.

Nesreća se dogodila nakon što je teretni voz stao na relaciji Vinkovci – Novska jer se pokvario. Zbog toga je na semaforu bilo crveno svjetlo, međutim, mašinovođa iz putničkog voza je brzinom od 100 kilometara na sat prošao kroz crveno i udario u teretni voz.

Od siline udara se jedan vagon skroz prevrnuo.

Policija je saopštila da su život izgubila dvojica muškaraca zaposlena u “Hrvatskim željeznicama”, kondukter (60) i mašinovođa (52), kao i sedamnaestogodišnjak s područja Novske. Svi poginuli su državljani Hrvatske.

Prema nezvaničnim informacijama, među povrijeđenima je i više stranaca – državljana Irana.

Istraga je u toku, a Andrej Plenković, premijer Hrvatske, koji je s ministrima posjetio mjesto nesreće, rekao da se radi o nesreći kakvu ljudi dosad nisu vidjeli.

Kompanija čiji je teretni voz saopštila je da su sa njihove strane u potpunosti ispoštovani svi propisi i pravila u željezničkom saobraćaju.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *