Uznemirujuće: Objavljen snimak ubistva migranta u Bihaću (Video)

Na društvenim mrežama objavljen je snimak jučerašnjeg ubistva u centru Bihaća nakon međusobnog sukoba migranata.

– Sukob dvije grupe migranata dogodio se jučer oko 18 sati, u Gradskoj aleji – nedaleko od stadiona Nogometnog kluba Jedinstvo. Dežurni policijski timovi na mjestu događaja zatekli su dvije teško povrijeđene osobe, od kojih je jedna odmah podlegla težini nanesenih povreda. Drugoj osobi je pružena pomoć, te ga je ekipa Hitne pomoći zbog ozbiljnosti povreda prevezla u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” – izjavio je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Dodao je kako je u slučaj odmah uključen Sektor kriminalističke policije, kao i da je o svemu obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Unsko –sanskog kantona.

Prema prvim policijskim saznanjima, u Gradskoj aleji sukobile su se dvije veće grupe migranata, dok je jedan od učesnika fizičkog sukoba, upotrijebio i vatreno oružje. Poginuli i teško povrijeđeni su najvjerovatnije državljani Pakistana, iako je opsežna istraga o svim okolnostima i učesnicima ovog događaja još u toku.

U intenzivnu potragu za počiniocima ovog teškog krivičnog djela u centru Bihaća, osim pripadnika Sektora kriminalističke policije, uključena je i Jedinica za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK. (F)

https://video.ftzl2-1.fna.fbcdn.net/v/t39.25447-2

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *