Uzavrela atmosfera nakon navoda Ambasade Izraela o Izbornom zakonu BiH

Pohvalili su i Dragana Čovića i Milorada Dodika, jer su Parlament i Predsjedništvo BiH, na njihove inicijative usvojili rezolucije o antisemitizmu

0
101
Izborni zakon

Na bh. političkom terenu uzavrela atmosfera – i to nakon što je Ambasada Izraela poručila da su hrvatski prijedlozi Izbornog zakona dobrodošli. Pored toga, pohvalili su i Dragana Čovića i Milorada Dodika, jer su Parlament i Predsjedništvo BiH, na njihove inicijative usvojili rezolucije o antisemitizmu.

Željko Komšić kaže da su stavovi ambasade kontradiktorni i zahtijevaju pojašnjenje. Nermin Nikšić izjave naziva skandaloznim, a od Predsjedništva i Ministarstva vanjskih poslova naše zemlje traži da hitno upute protestnu notu vladi Izraela. Denis Zvizdić smatra da je ambasada jednostrano informisana. Logoraši iz Mostara otišli su korak dalje, pa su pisali ambasadoru Izraela, poručivši: Ne dajte da vas Čović obmane. Na sve je reagovao i Jakob Finci, koji poručuje da su posjete Dodika i Čovića Izraelu imale efekta, a da je bh. diplomatija pokazala neefikasnost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here