Uz zvuke gitare u Tuzli sahranjen slikar Nezir Čorbić (Foto)

Čorbić je ispraćen uz zvuke prigodnih melodija koje je odsvirao profesor gitare svjetskog glasa, Elvis Sivčević

1
1243

Veliki broj Tuzlaka ispratio je danas na posljednje počivalište akademskog slikara Nezira Čorbića, koji je preminuo minule srijede u 78. godini.

Ispred Komemorativnog centra od velikana umjetnosti prigodnim riječima oprostio se njegov dugogodišnji prijatelj, umjetnik fotografije, Faruk Ibrahimović.

Podsjetio je na Čorbićev slikarski put, kazavši kako je u likovnoj umjetnosti Tuzla, BiH, pa i šire, ostavio neizbrisiv trag.

Na Gradskom groblju Trnovac, uime “generacije iz Malkočevog sokaka”, gdje je Čorbić proveo djetinjstvo i dobar dio mladalačkog života, trajno ostavivši neizbrisiv pečat ljudskosti, drugarstva i ljubavi, govorio je njegov prijatelj Dodo Križan.

Čorbić je ispraćen uz zvuke gitare i prigodnih melodija koje je odsvirao profesor gitare svjetskog glasa, Elvis Sivčević.

Nakon duge i teške bolesti slikar Čorbić je pronašao smiraj duše. Tuzla je ostala bez velikog umjetnika, hroničara, čovjeka, intelektualca, prijatelja…Službena Tuzla i ovoga puta je zatajila! (mp – Foto: Tuzlalive.ba, Samir Mujakić)

1 komentar

  1. Žao mi je Čorbe što je ovako neslavno završio. I on je još jedan iz plejade poznatih i priznatih Tuzlaka koji su nas napustili, neka mu je slava i hvala za sve ono što je napravio na promociji Tuzle i sveukupne likovne umjetnosti.
    Stidim se tuzlanske vlasti , što nije ništa učinila da se Čorba isprati na dostojniji način.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here