Utvrđeno ko je ubio ubicu sa Cetinja

Prvi metak koji je pogodio masovnog ubicu Vuka Borilovića ispaljen je iz policijskog pištolja, saopštilo je Više državno tužilaštvo u Crnoj Gori.

Oni su ocijenili da je policajac zakonito i u skladu sa Zakonom u unutrašnjim poslovima upotrijebio vatreno oružje i nanio smrtonosnu povredu Boriloviću.

Podsjećamo, Borilović je 12. avgusta na Cetinju ubio 10 komšija, od kojih je dvoje djece i teško ranio još šest osoba, nakon čega je ubijen.

Tužilaštvo nije utvrdilo ko je ispalio još četiri projektila u Borilovića, navode podgoriške Vijesti.

Borilović je, kako se navodi u saopštenju koje potpisuje rukovoditeljka Višeg tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica, usmrćen sa pet metaka.

“Od kojih su sve povrede bile smrtnosne, a za koje povrede je tokom postupka utvrđeno da su zadobijene od ispaljenih projektila, i to prvog iz vatrenog oružja – pištolja koji pripada službeniku Uprave policije, a preostala četiri projektila iz vatrenog oružja – pištolja, koji pripada neidentifikovanom licu”, piše u saopštenju.

Dodaje i da nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, tužilaštvo smatra da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na Borilovića.

“S obzirom na to da je nakon toga i samo lišeno života, niti ima osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na policijskog službenika koji je kritičnom prilikom nanio prvu smrtonosnu povredu licu V.B., imajući u vidu da je policijski službenik tom prilikom sredstva prinude upotrijebio zakonito i u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima. U odnosu na NN lice koje je nanijelo preostale četiri smrtonosne povrede licu V.B., tužilaštvo će formirati predmet protiv nepoznatog učinioca, u cilju identifikacije istog i utvrđivanja njegove krivične odgovornosti”, navodi se u saopštenju. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *