Utvrđen Prijedlog strategije razvoja turizma TK za period 2024-2029. godina

Kao strateški projekti navedeni su, između ostalim i U tuzli na moru, U Tuzlanskom kantonu na odmoru, Zima u Tuzlanskom kantonu...

vlada tk utvrdila prijedlog strategije turizma tuzlanskog kantona
Sjednica Vlade TK

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj redovnoj sjednici utvrdila je Prijedlog strategije razvoja turizma tog kantona za period 2024-2029. godina. 

Strategija razvoja turizma TK uvažava prioritete prostornog razvoja kantona i razvojne pravce definirane u Strategiji razvoja tog kantona za period 2021–2027. godina, strateškim dokumentima Federacije BiH i dokumentima relevantnim za proces integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, posebno u dijelu turizma.

-Strategija razvoja turizma uvažava i prioritete i pravce razvoja utvrđene u sektorskim strategijama za oblast turizma izrađenim na nivou lokalnih zajednica TK. Uspješnoj implementaciji Strategije razvoja turizma doprinijet će i implementacija tri strateška projekta kao intervencija najvećeg značaja za ostvarenje strateških ciljeva. Kao strateški projekti navedeni su ‘U Tuzli na moru, u Tuzlanskom kantonu na odmoru‘, ‘Zima u Tuzlanskom kantonu‘ i ‘Stazama Bosanskih vladara/Srednjovjekovne i etno ceste TK‘ uz koje se ravnopravno navodi i ‘Konjuh – ekološka oaza‘ – izjavio je nakon sjednice ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Denis Bećirović. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *