Utakmica Brazil – Argentina prekinuta već u 8. minuti!

Četiri argentinska igrača bila su u početnom sastavu, a navodno odbili su zahtjev brazilskih vlasti da odu u desetodnevni karantin

0
291

Utakmica osmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Brazila i Argentine je prekinuta iz nevjerovatnog razloga, i to u osmoj minuti.

Selektor reprezentacije Argentine u početni sastav uvrstio je Emiliana Martineza, Cristiana Romera i Giovannija Lo Celsa, a oni kao i Emiliano Buendia, koji nisu smjeli nastupiti.

S obzirom da su pomenuta četiri igrača došla iz Engleske, prema brazilskom zakonu morali su u karantin od deset dana, na šta su se oni oglušili.

Brazilske vlasti su sve vrijeme pratile pomenute igrače jer su sumnjali da su falsifikovali dokumente, tačnije da su slagali da nisu boravili u Engleskoj posljednji mjesec.

Trojica od pomenuta četiri igrača bila su u početnom sastavu Argentine, a onda nakon intervencije brazilskih vlasti u teren su ušli zdravstveni radnici i susret je prekinut u osmoj minuti. Bilo je i naguravanja, a onda su svi argentinski igrači i stručni štab otišli u svlačionicu.

Poslije petnaestak minuta čekanja, bilo je jasno da utakmica neće biti nastavljena.

Na tabeli grupe Brazil vodi sa 22 boda dok je Argentina druga sa 16. (sc, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here