Usvojena ostavka Šećerbegovića, raspisuje se javni oglas za mandatara UO Slobode

Elvir Šećerbegović je neslavno okončao svoj troipogodišnji mandat na čelu Upravnog odbora.

Nakon što je Sloboda ispala iz Premijer lige BiH, zauzevši posljednje mjesto na tabeli,  Šežerbegović je svoj mandat stavio na raspolaganje rukovodstvu kluba, a s obzirom na to da su njegovu smjenu zatražili i članovi navijačke skupine Fukare, nije bilo dileme hoće li UO usvojiti predsjednikovu ostavku.

Podsjećmo, Šećerbegović je potpisao raskide ugovora sa svim stručnim osobljem, kompletnim sportskim sektorom, generalnim direktorom, tehničkim sektorom i većim dijelom radne zajednice, koja je svojim radom, kako je oizjavio u saopćženju, odnosno neradom aktivno doprinosila ovakvom stanju.

Šećerbegović nije, međutim, podnio neopozivu ostavku, nego je svoj mandat kao predsjednik UO FK Sloboda stavio na raspolaganje klupskoj skupštini koja je na sinoćnjem  sastanku prihvatila njegovu ostavku.

Jednoglasnim zaključkom, a sve u cilju transparetnog pristupa, donesena je odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor novog mandatara upravnog odbora.

Svi zainteresovani pojedinci trebaju da najkasnije do 7. juna 2023. godine dostave svoj plan i program rada u prostorije kluba ili elektronski na mail adresu direktor@fksloboda.ba.

Ostaje upitno ko će sprovesti proceduru javnog oglasa s obzirom na to da je Šećerbegović potpisao akt o raskidu ugovora bitnih uposlenika, pa i generalnog direktora. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *