Ursula von der Leyen započela posjetu Zapadnom Balkanu

0
58
Usrula von der Leyen predsjednica europske komisije posjeta zapadni balkan
Usrula von der Leyen u četvrtak stiže u BiH (Foto: Arhiva)

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen stiže danas u Albaniju i Sjevernu Makedoniju u okviru posjete zemljama Zapadnog Balkana.

U okviru turneje planirane su posjete Crnoj Gori, Srbiji i Kosovu. U zvaničnom planu i programu navodi se da će Ursula von der Leyen u četvrtak, 30. septembra, posjetiti BiH.

Ona je tokom obraćanja Europskom parlamentu 15. septembra u Strazburu najavila da će posjetiti zemlje Zapadnog Balkana do kraja mjeseca.

Ona je tada rekla da želi da posjetom zemljama Zapadnog Balkana pošalje snažan signal privrženosti Europske unije procesu pristupanja bloku.

“Prije kraja mjeseca, posjetit ću region i poslati snažan signal naše privrženosti procesu proširenja. To dugujemo svim mladim ljudima koji vjeruju u budućnost Europe”, izjavila je Von der Leyenova.

Prema njenim riječima, ulaganje u budućnost Zapadnog Balkana je, istovremeno, ulaganje u budućnost EU, prenio je portal “Europski Zapadni Balkan”.

Predsjednik Europske komisije Ursula von der Leyen podsjetila je da EU pojačava podršku regionu, uključujući kroz novi Investicioni i ekonomski plan. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here