Uspjeh za posebnu pažnju: Četiri zlata plivačice Zerine Vrabac

Ide li Zerina Vrabac stopama Lane Pudar, uskoro ćemo vidjeti, a svakako bi nadležni "faktori" u Gradu Tuzli i u BiH trebali podržati na svaki način ovu talentiranu djevojčicu

0
111
Zerina Vrabac (u sredini) na pobjedničkom postolju (Foto: Klub)

Mlada članica Plivačkog kluba Zmaj – Alpamm iz Tuzle Zerina Vrabac osvojla je četiri zlatne medalje na 26. međunarodnom plivačkom mitingu “Kup Pančeva 2022” u Srbiji.

Na ovom velikom plivačkom takmičenju nastupilo je više od 380 plivačica i plivača iz 33 kluba iz Srbije i Bosne i Hecegovine.

U izuzetno jakoj konkurenciji Zerina Vrabac je, iako bez adekvatnih treninga u bazenu više od godinu dana, osvojila odličja u E-kategoriji za djevojčice 2010. godište u disciplinama 100 delfin, 200 delfin, 100 mješovito i 100 leđno, 1. mjesto.

U ukupnoj ženskoj konkurenciji mlada Tuzlanka je prema FINA bodovima zbirom dvije discipline zauzela prvo mjesto i osvojila pehar za najuspješniju plivačicu u svojoj kategoriji.

– Zerinin uspjeh je plod njegovog velikog rada, truda i talenta, stručnog rada naših trenera, te još većeg zalaganja njenih roditelja. Čestitamo Zerini i želimo joj puno sreće i uspjeha u nastavku svoje uspješne plivačke karijere – saopćeno je iz PK Zmaj Alpamm.

Ide li Zerina Vrabac stopama Lane Pudar, uskoro ćemo vidjeti, a svakako bi nadležni “faktori” u Gradu Tuzli i u BiH trebali podržati na svaki način ovu talentiranu djevojčicu. (F/TL)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here