Uspio referendum: Opozvan načelnik Bratunca Srđan Rankić

Kao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom Bratunca, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine

0
216
Postavio se iznad zakonodavne vlasti, s nikakvim učinkom u odnosu na obećanja (Foto: Načelnik.net)

Načelnik Bratunca Srđan Rankić opozvan je s te dužnosti na danas organizovanom referendumu.

Prema trenutnim rezultatima referenduma u Bratuncu, prebrojanim sa redovnih biračkih mjesta, 395 glasova više je za opoziv načelnika Srđana Rankića, izjavila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Ivana Milanović.

Milanović je potvrdila da je na glasanje izašlo 7.116 građana.

Biračka mjesta su zatvorena u 19 sati, a da je referendum uspio za Srpskainfo je rekao i Nenad Nešić, predsjednik DNS, jedne od stranaka koje su u Skupštini opštine pokrenule opoziv.

– Razlika u glasovima je velika, referendum je uspio – rekao je Nešić.

Skupština Bratunca je 7. jula, glasovima 19 prisutnih od ukupno 25 odbornika, donijela odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika ove lokalne zajednice, zbog čega je sukladno Statutu sproveden referendum.

Kao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom Bratunca, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine u posljednjih nekoliko mjeseci, nezakonito zapošljavanje, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku prije 18 mjeseci kada je Rankić preuzeo dužnost. (S)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here