Uskoro se u Tuzli okuplja teniska klijentela: ATR ruši rekorde!

Prijave su i dalje otvorene i to sve do 1. aprila, kada će se zaključiti lista učesnika. Potom će uslijediti žrijebanje i formiranje elitnih liga, odnosno grupa
(Amer Bajrić, predsjednik Asocijacije teniskih rekreativaca Tuzla – Foto: ATR)

Za dobar i kvalitetan amaterski, odnosno rekreativni tenis u Tuzli, zadužena je teniska organizacija ATR (Asocijacija teniskih rekreativaca), na čelu s predsjednikom borda, Amerom Bajrićem.

Teniski entuzijasti iz Tuzle,  godinama brinu o rekreativnom tenisu u našem gradu, koji je sasvim ozbiljno, u nekim segmentima dostigao i profesionalni nivo. To zapravo govori o ljubavi prema ovom sportu, ali i o odricanju, odnosno o rekreaciji, koja je poprimila široke razmjere.

Početkom aprila, planirano je novo takmičenje u 2024. godini, za koje se do sada prijavilo rekordnih 75 tenisera.

(Foto: ATR Tuzla)

S ponosom najavljujemo pokretanje ATR lige, novo ligaško takmičenje na lokalnom nivou, koje će okupiti ljubitelje tenisa iz našeg grada. Već tri godine, ATR je ključni faktor u promoviranju rekreativnog tenisa, a ove godine dižemo letvicu više. Nakon uspješnih kupova gradova u saradnji sa TK Elit iz Banje Luke, odlučili smo da tenisku strast prenesemo na lokalne terene kroz ligu koja će testirati vještine pasioniranih ljubitelja tenisa i donijeti nezaboravne teniske trenutke – kaže  Amer Bajrić, predsjednik ATR-a.

Ističe da su prijave i dalje otvorene i to sve do 1. aprila, kada će se zaključiti lista učesnika. Potom će uslijediti žrijebanje i formiranje elitnih liga, odnosno grupa.

Prijaviti se može svaki teniski entuzijasta, bez obzira na nivo iskustva, samo uz jedan uslov: da nisu u teniskom trenažnom procesu i da u posljednjih pet godina nisu igrali turnire pod okriljem ITF-a – objašnjava Bajrić.

Predsjednik ATR-a naglašava da svi koji su zainteresovani za učešće u ligi, mogu posjetiti web stranicu www.atr.ba i popuniti prijavni obrazac. Članarina za jednu sezonu iznosi 30 KM, a do sada se već prijavilo 75 igrača!

Moram reći da smo pozitivno iznenađeni odzivom tenisera za novu sezonu. Prijave će biti otvorene još nekih 15-tak dana. Zato, ne propustite priliku da budete dio ovog uzbuđenja i da se pokažete na teniskom terenu. Pridružite nam se u stvaranju nezaboravnih teniskih trenutaka u srcu Tuzle! –navodi Bajrić.

Tuzla je sada nastavila tradiciju i u amaterskom tenisu, koji se razvija nesmanjenom žestinom i svojim rekreativcima nudi potpuni teniski ugođaj. (em)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *