Uskoro manje gužve na graničnim prelazima: GPBiH i MUP Hrvatske postigli dogovor o prelasku kamiona preko granice

S ciljem rješavanja problema koji se pojavio u posljednje vrijeme na pojedinim graničnim prelazima kada je u pitanju robni promet te ogromne gužve i kilometarska čekanja, direktor Granične policije BiH Zoran Galić dogovorio je s upravom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske da teretna motorna vozila iz “trećih zemalja” koja tranzitiraju kroz Republiku

Hrvatsku prilikom ulaska u BiH u pratnji hrvatske policije budu usmjerena na MGP Bijača, MGP Gradiška i MGP Šamac, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Nadalje, teretna motorna vozila iz BiH, prije nego uđu u R Hrvatsku, moraju kontaktirati preduzeće u R Hrvatskoj i oni će im na granici osigurati dozvolu s kojom mogu preći granicu. Što znači da sva teretna motorna vozila koja idu u R Hrvatsku po robu (uvoz/izvoz) mogu preko ostalih graničnih prijelaza kao do sada preći državnu granicu, samo što je sada potrebno da prije odlaska na put obavijeste preduzeće kako je navedeno.

Dogovor direktora Galića i uprave MUP-a Republike Hrvatske je postignut kako bi se izbjegle ogromne gužve i promet nesmetano odvijao, javljeno je iz GPBiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *