Urnebesna komedija uskoro na sceni Narodnog pozorišta Tuzla

Ansambl narodnog pozorišta Tuzla, u koporodukciji s Art Teatrom Tuzla, za svoju publiku priprema novi pozorišni hit. U pitanju je komedija Davora Špišića „Žene u crvenom“. Režiju predstave potpisuje Midhat Kušljugić, a glumački anasambl čine Meliha Fakić, Elvira Aljukić, Jasmina Dedić – Ibrić i Irma Zukić. Premijera ove predstave zakazana je za 01. jul 2023. godine u 19,30 sati.

Dobro uigrani tim, nakon uspješnih hit komedija „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ i „Budala na večeri“, donosi novu komičnu priču, koju će publika sigurno voljeti.

Predstava govori o četiri žene i životnoj situaciji koja spoji njihove sudbine. Glavna priča se odvija oko majke, bivše stjuardese i kćerke, neuspjele žene u četrdesetim godinama, koje su zapale u ekonomsku krizu. Nagomilana kriza ih je natjerala da podignu kredite, koje nisu u mogućnosti da vraćaju i to ih dovodi u velike nevolje, jer banka planira da im oduzme imovinu. Zatečene u novonastaloj situaciji, one se pobune i odluče stvar riješiti na svoj način, uzevši pravdu u svoje ruke.

Prema riječima autora, u predstavi se ispod prvog nivoa smijeha i opuštene igre nalaze vrlo ozbiljni problemi žena i uopšteno čovjeka danas – problemi koji su se u posljednjim godinama još više usijali, poput pohlepe, gramzivosti, gaženja dostojanstva, institucija koje zanemaruju obične ljude, a o kojima bi se trebali brinuti.

Predstava osječkog dramatičara i scenariste Davora Špišića „Žene u crvenom“ je više puta nagrađivana, a jedna od najvažnijih nagrada je i nagrade publike internetskog portala Teatar.hr, odnosno godišnje priznanje u izvedbenim umjetnostima za sezonu 2013./2014., a u pitanju je nagrada publike za najbolji novi dramski tekst.

Rezervacija ulaznica može se izvršiti na brojeve telefona 035 251 645, 064 43 55 704 ili na email adresu rezervacije@nptz.ba

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *