Urađena obdukcija tijela curice Džene Gadžun

Zbog zaštite postupka, a sukladno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima Tužilaštvo KS ne može davati više informacija

0
408
dzena gadzum roditelji advokat obdukcija mogucnost protesti
Roditelji tragično stradale djevojčice Džene Gadžun (Foto: Arhiva)

Obdukcija tijela dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja završena je.

Ovu informaciju potvrdio je Nermin Sarajlić, vještak sudske medicine.

“Obdukcija je završena, te su uzeti i dodatni uzorci”, napomenuo je Sarajlić.

Rezultati bi trebali biti poznati u narednim danima, piše N1.

Amila i Muris Gadžun, roditelji ove curice, oglasili su se i za N1 rekli kako “ne žele svaljivati krivicu ni na koga, ali je bio tim ljudi u sali”.

Muris je poručio kako će tužiti krivca:

“Hoću, gonit’ ću do kraja. Hoću da saznam šta su uradili od zdravog djeteta. Nikoga neću optužiti jer ne znam šta se desilo. Ali mora postojati krivac. Ona je zdrava bila, na svojim nogama je ušla u ordinaciju. Igrala se sa mnom, ne znam dalje šta se desilo…”

Roditelji su još jednom istakli da su imali svu potrebnu dokumentaciju. Međutim, počeli su ih optuživati da to nije tako.

“Rekli su da djevojčica nije bila uredu i da smo platili da nalazi budu valjani. Ko bi to normalan uradio svome djetetu? Ko je to izjavio – ne znamo”, ispričali su za N1.

Oglasilo se i Tužilaštvo KS o ovom slučaju te su poručili:

“Cijeneći interes javnosti, Tužilaštvo KS u ovom trenutku može saopćiti da će nakon prikupljene medicinske dokumentacije, potom nalaza obdukcije, potrebnih vještačenja, analize izjava više osoba, te drugih radnji dokazivanja koje se poduzimaju, utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti vezano za smrt i liječenje djevojčice.

Zbog zaštite postupka, a sukladno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS ne može davati više informacija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here