URA: Danas počinju razgovori oko nove Vlade Crne Gore

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su sinoć nepovjerenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića. Sve završeno u normalnoj atmosferi

0
174

Razgovori u vezi s novom Vladom Crne Gore počeće u subotu, kazao je poslanik GP URA Miloš Konatar i dodao da očekuje da će se u narednim danima napraviti značajan korak ka njenom formiranju.

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su sinoć nepovjerenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

Konatar smatra da je sve završeno u normalnoj atmosferi.

“I mislim da je sve ovo što se desilo u vezi sa smjenom Vlade jedna iskorak za demokratiju”, dodao je.

Konatar je ocijenio da će se izabrati bolja vlada.

“Danas će početi razgovori u vezi s novom vladom. Očekujem da će se u narednim danima napraviti značajan korak ka formiranju nove vlade”, rekao je Konatar.

Prema njegovim riječima, Crna Gora nema mnogo vremena. Konatar je rekao da bi volio da mandatar i novi premijer bude Dritan Abazović. On je kazao da ne vidi kako bi mogli da sarađuju s Demokratama, nakon što su iz te partije govorili da je Abazović korumpiran.

Konatar je rekao da ne bi govorio ko će sve biti u budućoj vladi.

“Prošla Vlada nije mogla da dobaci do 41. Vrlo je važno da dođemo do minimum 49 poslanika, a vidjećemo ko će od tih 49 biti u vladi. Najbitnije je da ta vlada da rezultat”, dodao je Konatar.

On je istakao da će se nastaviti borba protiv korupcije i da svako ko ima veze sa korupcijom mora odgovarati.

“Ne plašimo se izbora, građani će imati priliku da o svemu ovome daju sud, ali moramo prije toga završiti sveobuhvatnu izbornu reformu”, zaključio je Konatar.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here