Upravitelji „Rajskog jezera“ upozoravaju kupače: Ne udaljavajte se od uređenog dijela plaže!

Nakon tragedije koja se prije dva dana dogodila na Rajskom jezeru u Bašigovcima na području Živinica, kada su utopile dvije osobe, oglasili su se iz Kajak kanu kluba Bašibegovci, koji svoje aktivnosti provodi na ovom jezeru i koje je kompleks Rajskog jezera dobilo od Grada Živinice na upravljanje i korištenje.

– Kao i cjelokupna javnost, duboko potreseni tragedijom koja se dogodila u petak kasno poslijepodne, na neograđenom dijelu i neuređenoj “divljoj” strani jezera, a koja je pogodila cijeli Grad Živinice i državu Bosnu i Hercegovinu izražavamo žaljenje zbog ovog pretužnog događaja – navode iz ovog kluba.

Porodicama, prijateljima, rodbini i poznanicima utopljenika uputili su najiskrenije riječi saučešća, a svojim članovima i građanima uputili apel.

– Kajak kanu klub ovom prilikom apeluje na sve svoje članove, sve prijatelje kluba i sve posjetioce kompleksa Rajskog jezera da bez obzira koliko dobri plivači ili neplivači bili da se ne udaljavaju od uređenog dijela plaže gdje je veći broj posjetioca i ograđenog dijela plaže za neplivače – istakli su.

Iz Kajak kanu kluba Bašibegovci su istakli da su skokovi koji su se na ovom jezeru trebali održati za nedjelju 07.08.2022. otkazani se zbog navedene tragedije. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *