Upozorila na virus: Iz Wuhana je nestala liječnica ‘zviždačica’ (Video)

1
288

Otkad je liječnica Ai Fen iz Wuhana dala intervju za kineske novine, gubi joj se svaki trag. Naime, ova je liječnica u svom intervjuu među prvima upozorila na pojavu zloglasnog virusa, što je dovelo do opće panike u Kini. Dana 30. prosinca, u samo začetku širenja korona virusa u Kini, liječnica je za medije izjavila da je potvrđen prvi pacijent zaražen s COVID-19.

Kako bi izbjegle dodatnu paniku oko cijele situacije, kineske su vlasti odlučile zataškati cijeli intervju te otkloniti i liječnicu koja je glavni krivac cijele ove situacije. U svom je intervjuu istaknula kako je na ovu situaciju upozorila kolege u samom startu, no kako joj nitko nije vjerovao. Umjesto da razmotre situaciju oko novo nastalog virusa, kolege su je ismijavali i kritizirali zbog širenja dezinformacija.

Nakon objavljenog intervjua liječnice Ai Fen, kineske su vlasti odlučile optužiti liječnicu zbog širenja lažnih informacija i bespotrebnog izazivanja panike u Kini. Od tog trenutka gubi se svaki trag ove liječnice. Za javnost je objavljeno kako je uhićena, no kineske vlasti vjerno čuvaju prave informacije.

– Rekla sam istinu i pokušala upozoriti ljude kako se ovo ne bi dogodilo, no nitko me nije slušao. Virus se počeo širiti ubrzano, a mi nismo bili spremni na ovu izvanrednu situaciju. Počeli su pristizati pacijenti koji nisu bili povezani s tržnicom hrane za koju se vjerovalo da je izvor zaraze. Onda je nastupila panika – ispričala je liječnica za kineske medije. U svom je intervjuu liječnica opisala niz zastrašujućih situacija ljudi koji su oboljeli od korona virusa. Jedna od njih odnosi se na starijeg muškarca kojem je toliko pozlilo da nije smogao snage izaći iz svog automobila. Kada je liječnica uspjela doći do njega, bilo je prekasno.

Nestao nakon cenzure: ‘Uhitili su liječnike jer govore o koroni’ Iako je upozoravala svoje kolege na opasnost ovog virusa, nitko ju nije slušao, što je na kraju i dovelo do izvanredne situacija koja traje i dan danas.

Download PDF

1 komentar

  1. A sta drugo ocekivati od diktatorskih rezima s istoka. Ubijaju i progone manjine i neistomisljenike, stoka prljava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here