Univerzitet u Tuzli: Traži se bezuslovan prelazak svih studenata u narednu godinu studija

Nakon što je Federalni štab civilne zaštite na sjednici održanoj u utorak donio Odluku da o daljem radu ustanova visokog obrazovanja odluku donesu Kantonalni štabovi civilne zaštite, već sutra ili najkasnije u ponedjeljak održat će se sastanak menadžmenta Univerziteta u Tuzli i predstavnika Kantonalnog štaba civilne zaštite TK, gdje bi se trebale donijeti mjere kako i na koji način da se postupa prilikom povratka studenata u prostore fakulteta.

To je jedan od zaključaka sa jučer održane sjednice Senata Univerziteta u Tuzli, prema čijim odlukama će studenti o aktivnostima vezanim za održavanje kliničkog staža i prakse, nadoknadu vježbi, održavanju parcijalnih ispita za redovne studente i studente u obnovi, te održavanju ispita za apsolvente i imatrikulante, biti obavješteni u narednih sedam dana, potvrdili su iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli.

Predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli u Senat Univerziteta u Tuzli, uputili su zahtjev, a što je Senat podržao da se uputi incijativa prema Skupštini Tuzlanskog kantona za izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju TK, kojim bi se omogućio bezuslovan prelazak u narednu godinu studija svim studentima, bez obzira na godinu studija na kojoj se trenutno nalaze.

Zahtjev će biti upućen u proceduru najdalje sedam dana od dana održavanja sjednice Senata sa pratećim informacijama o broju studenata i rješenju načina realizacije nastave u akademskoj 2020/2021. godini.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *