Unakazila 11 osoba: Nadriljekarka Markanović ostaje iza rešetaka

Nadriljekarka Olgica Markanović, ostaje iza rešetaka. Odlučio Sud u Beogradu. Tretmane pacijetima pružala je uređajem “Plazma pen”

0
264
Unakazila 11 osoba. Nadriljekarki Olgici produžen pritvor.

Nadriljekarka Olgica Markanović, ostaje iza rešetaka. Odlučio Sud u Beogradu. Tretmane pacijetima pružala je uređajem “Plazma pen”.

Unakazila 11 osoba, pa joj Sud u Beogradu predložio produžetak pritvora za još mjesec dana.

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Olgici Markanović osumnjičenoj za nadriljekrstvo, odnosno medicinske zahvate za koje nema licencu.

Pritvor joj je produžen zbog opasnosti od bjekstva, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na svjedoke, kao i da bi u kratkom roku mogla da ponovi krivično djelo, rekla je Tanjugu portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rješenje okrivljena i njen branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom vijeću suda u roku od tri dana od prijema rješenja.

Ona je uhapšena 1. juna zbog sumnje da je estetskim i anti-aging nadrilekrstvom izazvala zdravstvene probleme kod 11 osoba, a postoje indicije da je kod određenih osoba pored tjelesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Markanović je negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu, tvrdeći da je pacijentima pružala usluge kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem “Plazma pen” koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Markanović je takođe je tvrdila da posjeduje certifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usljed nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu prije oporavka kože.

Krivičnom prijavom Odjeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Policiijske uprave za Beograd, ona se tereti da se od 1. aprila 2020. godine do 15. januara ove godine u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru Tayas u Beogradu za novčanu naknadu bavila djelatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odobrenja nadležnog organa, piše Blic.

Pružala je i izvodila medicinske, estetske usluge i zahvate nad pacijentima kao što su spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka i slično, a lijekove je pacijentima prepisivala usmeno.

Sve to je kako se sumnja, za posljedicu imalo teško narušavanje zdravlja pacijenata – oštećenih.

U radnjama koje je preduzela, pomagala joj je J.T. koja joj je omogućila prostor, primala pacijente kojima treba da se pruži medicinske estetske usluge i davala im konsultacije.

Tereti se za krivično teško djelo protiv zdravlja ljudi.

Nekoliko dana prije nje bili su uhapšeni Sava Knežević i njegova majka Danijela zbog sližnih optužbi, odnosno sumnje da su se bavili nadriljekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi.

Njima je 17. juna ukinut pritvor i brane se sa slobode, uz među zabrane komuniciranja sa oštećenom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here