Umro gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

0
214
Milan Bandić (Foto: Hina)

U 66. godini umro je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, objavio je portal Index.

Bandiću je pozlilo jučer kasno navečer te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh. Pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno. Vijest su potvrdili iz Grada Zagreba.

“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru”, napisali su iz Grada.

Bandić je već duže vrijeme imao ozbiljnih problema sa zdravljem.

2003. godine imao je teški moždani udar. Prije tri godine mu je ugrađen stent, a u lipnju prošle godine je bio hospitaliziran nakon što mu je pozlilo. Imao je i plućnu emboliju i nekoliko operacija, a posljednja je bila operacija glasnica.

Bandić je rođen 22. studenog 1955. u Grudama, a prema vlastitom priznanju, prekretnica u njegovu životu bila je 1974. godina, kada je preselio u Zagreb. U svojoj idealiziranoj biografiji iz 2009. godine o Zagrebu je govorio kao o snu koji je postao zbilja.

Tokom karijere dva puta je završio. imao je brojne afere, ali unatoč tome, uživao je nevjerivatnu naklonost birača.

Bio je oženjen i imao jednu kćer. (Index)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here