Umjetnici iz Španije bolesnoj djeci, djeci bez roditelja i penzionerima uljepšali svakodnevnicu

Članovi orkestra OCAS iz španskog grada Siero u sklopu svoje humanitarne turneje po Bosni i Hercegovini posjetili su i Tuzlu gdje su održali više nastupa.

Nakon posjete JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja – Tuzla gdje su za štićenike ove ustanove održali koncert jutos su upriličili nastup i za kornisnike Doma penzionera u Tuzli.

Također, svojim melodijama umjetnici iz Španije uljepšali su i dan pacijentima i uposlenicima Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla gdje su se predstavili simpatičnim programom. Članovi orkestra OCAS u Tuzli će imati ukupno šest nastupa, a građani ih mogu poslušati u subotu u Gradskom parku od 19:00 sati.

Članovi orkestra OCAS iz španskog grada Siero u posjeti tuzli odrzali nekoliko koncerata
Članovi orkestra OCAS iz španskog grada Siero zabavljali najosjetljivije kategorije u Tuzli

“Nama je drago da putujemo po Bosni i Hercegovini i da se družimo s ljudima i tako promovišemo našu kulturu ali i upoznamo vašu” – kazao je Miguel Roan pratilac orkestra OCAS.

Ovaj orkestar će u saradnji sa orkestrom Balsika iz Tuzle, te drugim organizacijama i pojedincima, na ovaj način donijeti više od 20 nematerijalnih poklona našoj zemlji, putujući kroz gradove, svirajući i dijeleći radost bavljenja muzikom sa građanima, posebno najranjivijim grupama, djecom, mladima, korisnicima usluga u Domu penzionera i slično.  (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *