Umjesto da se dogovaraju i rade: Žestoka polemika Heleza i Nešića o narodnom trošku!

Helez – Nešić: Ko šmrče “belop”, a ko je alkos? (Foto: VB)

Ministar odbrane Zukan Helez optužio je ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića da koristi narkotike, a već jutros Nešić je najavio tužbu.

Što se tiče Nešića, njemu zavisi koliko potegne ‘bijelog’, tako reaguje. Meni treba logoped da radim s Nešićem, da razumijem šta on kaže. Ako pažljivo pratite, on ima problema. Što se tiče Košarca, on je poslušnik Dodika. To svi znamo u Vijeću ministara, prekine sjednicu kaže mora nazvati Dodika. Tužno je da čovjek tako klekne pred nekoga – naveo je Helez.

Brzo je stigao odgovor ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića.

Zukan Helez je bruka ne samo Savjeta ministara, ne samo stranaka ‘trojke’, nego čitave BiH. Alkohol mu je izgleda pomutio stanje uma. Jedino tako mogu objasniti oscilacije u njegovom ponašanju. Dok nama iz Republike Srpske, na sjednicama Savjeta ministara, redovno ponavlja da je velika šteta što Bošnjaci nemaju lidera poput Milorada Dodika kojem skida kapu i koji je lider regiona, pred kamerama bi se obračunavao sa Dodikom. Dok me pri susretima oslovljava ‘Neške i brata’, pred kamerama me optužuje da koristim narkotike – rekao je Nešić.

Svakakvih sam ljudi u životu sreo, ali nesoj poput Zukana Heleza nikada. Sve svoje navode imaće priliku da dokaže na sudu – poručio je Nešić, prenose Vijesti.ba.

Umjesto da se dogovaraju, razgovaraju i rade u interesu naroda, naši političari i izabrani dužnosnici u vlasti svađaju se i za to primaju dobru plaću koju osiguravaju upravo oni koji su ih izabrali – narod.

Valjda je to jedino što znaju i mogu. Jer, da se bave svojim poslom, ne bi im ovakve gluposti i prepucavanja padale na pamet. Sve to treba “pomesti” na izborima, ali de to dokaži glasačima!(tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *