Umjereno oblačno, porast oblačnosti u popodnevnim satima

0
107
U Tuzli je u posljednja 24 sata evidentirano dvoje novozaraženih (Foto: Arhiva TL)

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u južnim, jugozapadnim i istočnim područjima.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Prijedor 14, Banja Luka, Bihać i Tuzla 15, Gradačac i Sanski Most 16, Bijeljina i Ivan-sedlo 17, Drvar, Jajce i Livno 18, Srebrenica i Trebinje 19, Bugojno, Mostar, Široki Brijeg, Sokolac i Zenica 20, Sarajevo i Stolac 22 stupnja.

Dana u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u južnim, jugozapadnim i istočnim područjima. Poslije podne porast oblačnosti na sjeveru i sjeveroistoku Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren zapadnog smjera. Najviša najviša dnevna temperatura od 23 do 29 stupnjeva.

Biometeorološke prilike biće ugodnije u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Sparno vrijeme i manjak svježine u drugom dijelu dana, mogao bi kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba i reakcija poput malaksalosti, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poželjno je umanjiti aktivnosti i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here