Umjereno oblačno, moguća slaba kiša

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -7 stupnjeva, Jajce -6, Zenica -3, Drvar, Ivan-sedlo i Sarajevo 0, Sanski Most i Tuzla 1, Grude, Livno i Trebinje 2, Mostar 3, Bugojno 4, Gradačac 6, Bihać i Neum 8 stupnjeva.

Danas pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše, a u planinskim dijelovima i malo snijega. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera, a u planinskim dijelovima na momete i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 11 stupnjeva.

Mada će strujanje toplijeg zraka i porast temperatura djelovati ugodno, nadolazeće pogoršanje koje će se postepeno širiti sa zapada prema ostatku zemlje, uslovljava nešto lošiju opštu sliku u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti. Sa noćnim satima, biometeorološke prilike dodatno će se pogoršati u cijeloj zemlji.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *