Umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme i uglavnom vjetrovito.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Doboj 2, Zenica 3, Sokolac, Tuzla i Zvornik 4, Prijedor 6, Bijeljina 7, Ivan-sedlo 8, Banja Luka i Livno 9, Mostar 10, Drvar, Gradačac i Široki Brijeg 11, Bugojno, Grude, Sarajevo, Srebrenica i Trebinje 12, Bihać 14, Neum i Sanski Most 15 stupnjeva.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini lokalno sa slabom kišom. Prema kraju dana kiša se očekuje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a tokom noći i u većem dijelu naše zemlje. U kasnim večernjim satima u Krajini sa susnježicom i snijegom. Vjetar umjeren sa jakim do ulujnim udarima južni i jugoistočni. Prema kraju dana u Posavini i Krajini vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 10 do 16, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 18 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje praćeno padavinama postepeno će zahvatiti cijelu zemlju i uzrokovati jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Jaki udari juga također će praviti probleme osjetljivim osobama, a opšta slika dodatno će se pokvariti sa noćnim satima, obzirom da će, nakon perioda neuobičajeno toplog vremena, doći do osjetnog pada temperatura. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *