Umjereno do pretežno oblačno sa slabom kišom lokalno

0
42

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno pada slaba kiša na području Hercegovine i jugozapada Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -4; Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0; Ivan-sedlo i Sarajevo 2; Bijeljina i Livno 3; Jajce 4; Bugojno, Gradačac, Široki Brijeg i Trebinje 6; Grude i Mostar 7; Drvar 8; Banja Luka 9; Neum 11; Bihać 12°C.

Danas najviše sunčanog vremena u sjevernim područjima. U većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša može padati uglavnom na području Hercegovine i jugozapadu Bosne, a u večernjim satima i na zapadu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14°C.

Slično kao i proteklog dana, uz relativno nepovoljne biometeorološke prilike i nešto lošiju opštu sliku u Hercegovini. Promjena vremena praćena kišom i južinom uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana, uz neuobičajeno visoke temperature. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučljivo je ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here