Uložena žalba na presudu: Vozač koji je skrivio tešku nesreću u Tuzli osuđen na godinu zatvora

Tužilaštvo se žalilo zbog male kazne, smatrajući da je ona trebala biti znatno strožija, te su stoga uložili žalbu na presudu
vozac koji je skrivio nesrecu u tuzli kada je tesko povrijedjeno 5 osoba dobio malu kaznu zatvora
Detalj nesreće koju je skrivio osuđeni vozač (Foto: Arhiva)

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podnijelo je Kantonalnom sudu Tuzla žalbu na presudu Općinskog suda kojom je u februaru ove godine Smajl Mehmedović (25) osuđen na godinu zatvora za stravičnu nesreću u kojoj je povrijeđeno više osoba, potvrdio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Tužilaštvo se žalilo zbog male kazne, smatrajući da je ona trebala biti znatno strožija. Mehmedoviću je izrečena i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B-kategorije u trajanju od tri godine. Kako saznaje Avaz, presuda je Mehmedoviću izrečena nakon što je on odmah priznao izvršenje krivičnog djela, a branio se sa slobode.

Poznat je po bahatoj vožnji kada je u ulici 18. hrvatske brigade 21. septembra 2023. godine u 1.10 sati izazvao nesreću jureći Mercedesom 151 kilometar na sat. Također je u organizmu imao 0,92 promila alkohola. Udario je u Toyotu koja izvalila stub ulične rasvjete i prevrnula se na krov, dok je on Mercedesom udario u stablo. Pet osoba iz Toyote s višestrukim povredama i u teškom stanju hospitalizirano je u UKC-u Tuzla. (tl)

Podijeli

One comment

  1. Godina je malo za ono divljanje bez saobracajne nesrece. A posebno oglobit skrivljenu nesrecu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *