Ukoliko se ustanovi da KROM nije spreman za rad, otpad iz Italije će biti vraćen, uvoznik kažnjen

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas će podnijeti krivičnu prijavu i zatražiti od nadležnih istražnih organa da ispitaju sve dozvole koje je dobila firma KROM reciklaža Drvar, čiji postupci su posljednjih dana uznemirili i zabrinuli građane općina Drvar i Bosansko Grahovo.

To će uraditi, ističe se u saopćenju, jer je neophodno ispitati sve okolnosti kako je strani investitor iz Srbije dobio sve dokumente od Općinskog suda u Livnu, kao i potrebne dokumente izdate od Općine Drvar te dozvolu za upravljanje otpadom koju je izdalo kantonalno Ministarstvo graditeljstva obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Livanjskog kantona.

“Podržavam načelnicu Općine Drvar Dušicu Runić i građane Drvara u njihovoj borbi da se sve sumnjive okolnosti izvedu načistac”, poručila je Đapo.

Srpski ministri u Livanjskom kantonu Vasilija Broćeta, Miloš Bauk i Jovo Paripović zatražili su od kantonalnog premijera da se održi vanredna sjednice zbog odlaganja tekstilnog otpada iz Italije na području Drvara i Bosanskog Grahova.(oslobodjenje,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *