UKC Tuzla: Nastavnik iz Lukavca stabilan, ali i dalje životno ugrožen

Iz UKC Tuzla saopštili su detalje o stanju povrijeđenog nastavnika Nedima Osmanovića, kojeg je jutros u Lukavcu ranio maloljetni učenik G.M., bivši učenik ove škole.

Pacijent je jutros dovezen sa teškim povredama vrata, navode iz UKC-a Tuzla.

– Reanimiran je i hitno operisan. U operativnom timu su učestvovale kolege sa Klinike za ortopediju i traumatologiju. U 12.30 sati je završen zahvat. U toku samog zahvata je uspješno provedena još jedna reanimacija pacijenta. Zahvat je obavljen uspješno. Pacijent je u 12.30 prebačen na jedinicu intenzivnog liječenja. Pacijent je stabilan, ali i dalje životno ugrožen – rekao je dr. Igor Hudić, medicinski direktor UKC Tuzla.

Podsjetimo, pomoćnik direktora i nastavnik Engleskog jezika u Osnovnoj školi Lukavac grad Nedim Osmanović je jutros teško ranjen hicem iz pištolja u prostorijama ove škole.

Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina (rođen je krajem juna 2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio, odbacio je pištolj koji je pronađen bit će predmet vještačenja.

U istragu su uključena dva tužioca. Dežurni tužilac obavlja uviđajne radnje i obavlja nadzor nad istragom, te tužilac za maloljetnike koji je uključen u poduzimanje daljih mjera i radnji u odnosu na dijete.

Odmah je uključen Centar za socijalni rad, a u toku su kontakti sa određenim medicinskim i drugim nadležnim institucijama u vezi sa postupanjem sa djetetom u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Nastava u školama s područja TK je prekinuta. (vb)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *