UIO: Oduzeta roba u vrijednosti 43.000 KM

0
185

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na graničnom prelazu Rača oduzeli su veću količinu skrivene i neprijavljene razne tehničke robe, dok su na području opština Šekovići, Ugljevik i Lukavac spriječili krijumčarenje duhanskih proizvoda, a ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 43.000 KM.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UIO u Tuzli na graničnom prelazu Rača privremeno su oduzeli raznu tehničku robu u dvije odvojene akcije, saopšteno je iz UIO.

Prilikom detaljnog pregleda autobusa, uz upotrebu specijalističke opreme, otkriveno je 21.350 dijelova opreme za pikado, dok je pregledom teretnog motornog vozila pronađeno 306 različitih dijelova za traktor /farova, filtera i grijača/.

Na području opština Šekovići i Ugljevik ovlašteni službenici UIO u okviru operativnih aktivnosti privremeno su oduzeli 928 paklica različitih cigareta bez odgovarajućih akciznih markica UIO.

Takođe, na području opštine Lukavac operativne aktivnosti ovlaštenih službenika UIO su rezultirale oduzimanjem 500 paklica ručno motanih cigareta.

UIO BiH poziva građane da na otvorenu liniju 080/020-607 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i anonimni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here