Uhićeni prosvjednici u Londonu koji tvrde da je koronavirus izmišljen

U Londonskom Hyde Parku okupili su se deseci prosvjednika protiv karantene, pri čemu su prekršili pravila distanciranja, javlja Sky News.

Uhićeno je najmanje šestero prosvjednika, a policija je izdala i nekoliko kazni okupljenima, mahom teoretičarima zavjera.

Prosvjednici su se okupili noseći plakate “protivnici cijepljenja zaslužuju glas” i “sloboda ispred straha”, a neki su mjere socijalnog distanciranja nazivali “tiranskima”.

Piers Corbyn, brat bivšeg vođe laburista Jeremyja Corbyna, odveden je u lisicama s prosvjeda na kojem je ustvrdio da je pandemija koronavirusa “hrpa laži za ispiranje mozga i držanje ljudi pod kontrolom”, javlja agencija PA.

50-godišnji David Sampson, koji je PA-u rekao da radi s financijama, ovim je riječima objasnio zašto je došao na prosvjed: “Nisam nikad mislio da ću doživjeti ukidanje građanskih prava zbog lažnog virusa.”

“Ovo nije ništa u usporedbi s onim što dolazi”, dometnuo je.

Neki od prisutnih prosvjednika su, logično, promicali davno opovrgnutu teoriju zavjere prema kojoj pandemija koronavirusa ima veze s 5G mrežom.

Scotland Yard potvrdio je da je do 2 popodne uhićeno šestero osoba.(ip,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *